Länkkärlek, vecka 10

Nu börjar vi dela med oss av guldkornen ur omvärldsbevakningen vi hittar i jobbet med Media Evolution. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat ur vårt perspektiv.

Tekniken och berättelsen

The Mixable Dancer
Henrik Leichsenring och Sofia Gillström har genom att helt enkelt utnyttja kommentarsfunktionen skapat världens första mixbara Youtube-video. Smart och enkelt. Taggat, den nya nätbloggen på HD.se gjorde en intervju med skaparna.

Olika medier bygger en berättelse med olika vinklar
Amerikanska Zen Films jobbar på ett filmprojekt där man använder olika medier för att berätta samma story men utifrån det specifika mediets förutsättningar. Tanken är att man kan ta del av “filmen” genom att exempelvis bara läsa bloggen, men att upplevelsen blir bäst om man konsumerar storyn i flera kanalerna. De olika kanalerna är dessutom grunden för en diversifierad affärsmodell, där användarna kan konsumera storyn på sitt favoritsätt.

Bokförlaget Penguin leker med idéer för läsplattor
Penguin Books har satt ihop en video med idéer de tänker sig implementera i kommande satsningar på, i brist på bättre namn, läsplattor och tablets. Olika idéer för olika genres.

Tips

Bästa todo-verktyget att samarbeta runt?
Det här med att koordinera och prioritera arbetet kan alltid vara svårt så fort man är fler än en person. Det svenska bloggnätverket Feber.se efterlyser tips på bättre verktyg. Flera bra tips i kommentarerna.

Make sure you are not a computer
Är du en robot? Språk är viktigt. Även de där små, till synes oviktiga, detaljerna spelar roll. Författaren Douglas Rushkoff uppmärksammar formuleringen i en inloggningsruta hos wifi-leverantören Nimbuzz. Gränsnittsdesignern Joshua Porter har skrivit mer om microcopy.

Trender

Spel i sociala nätverk fortsätter vara stort samtalsämne och vi lägger mer och mer av vår tid på det. 24% av internetanvändarna i USA och Storbritannien spelar. Det är typ 100 miljoner människor – det är en marknad.

PS. I morgon, torsdag, flyger Media Evolution med vänner till Austin, USA, för att besöka SXSW, en av en av världens största mediekonferenser. Du kan ta del av resenärernas fynd via vår nya SXSW-blogg på mediaevolution.se/sxsw DS.

Comment
Omvärld