Länkkärlek, vecka 11

Här delar vi på Media Evolutions Malmö-kontor med oss av guldkornen ur vår omvärldsbevakning. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat ur vårt perspektiv. Denna veckan är de flesta tipsen från Pelle Sten, varför det kan bli en övervikt av tekniktips.

Tekniken

IBM har tagit fram en video där de försöker förklara vad Internet of things egentligen är och hur det påverkar oss. Detta är något som vi försökte lyfta fram under förra årets Moving Images-konferens där Rafi Haladjian från Violet deltog. Tyvärr lyckades inte han med sina planer och företaget har gått i konkurs, men företeelsen lever vidare. Finns det en affär för dig här?

Tips

Har du börjat använda Twitter men är lite osäker på vilka tilläggstjänster som kan hjälpa dig? Här två av fyra tips jag, Pelle, publicerade förra veckan:

Trender

Enligt en extern obekräftad analys tog Apple emot ungefär på sin nya surfplattan Ipad de första tre dagarna sedan den släpptes. Mike Elgan på Computerworld påpekar samtidigt en intressant aspekt med enheten: ”The iPad is desirable for what it doesn”t do — can”t do — as much as for what it can do.”

Det har skett en veritabel explosion av föredragskoncept. I Skåne är det flera olika på gång i vår. Några exempel i Skåne är TEDxMalmoe som redan har varit, TEDxÖresund som har ett samarbete med Thought Made i maj och den 24 april hålls Geek Girl Meetup Öresund i Helsingborg. Ignite är ett O’Reilly-sponsrat format inspirerat av bland annat Pecka Kucha. Flera av evenemangen har postat sevärda videor från presentationerna. Den 4 mars presenterade Adam Sadowsky från Syyn Labs hur de hjälpte Ok Go att bygga en Rube Goldberg-maskin till deras senaste video.

Comment
Omvärld