Länkkärlek, vecka 12

Här delar vi med oss av guldkornen ur omvärldsbevakningen vi hittar i jobbet med Media Evolution. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat ur vårt perspektiv.

Teknik

To Launch An App, Or Not?
En sammanfattning av några åsikter och insikter om huruvida man som företag/varumärke borde skapa sin egen applikation till mobiltelefoner eller inte. Om svaret är ja ska inte glömma bort vikten av att skapa något unikt, att den är superenkel att använda och att den gör livet enklare för användaren.

Entreprenörer


Foto: Pelle Sten

Minc/On
Igår genomförde Malmös inkubator, Minc, sitt första Minc/On-evenemang. Idén är att man sätter ihop ett Minc/Dreamteam av personer med olika kompetens och bakgrund i Minchuset, sen bjuder man in personer som får presentera sitt problem/möjlighet för dem. Först ut var Tina ”Mat-Tina” Nordström. Kolla in supergruppens presentationer på Bambuser.

Socialt

Twestival-fm
I morgon är det dags för den årliga (andra gången) världsomspännande Twestivalen. Via sociala medier skapar man uppmärksamhet och bygger volontärorganisationer till lokala evenemang. Årets tema är utbildning och de insamlade medlen går till organisationen Concern. För att ytterligare förstärka uppmärksamheten har bland andra Soundcloud byggt Twestival-fm.com där artister kan donera låtar för att ge sitt stöd.

Geek Girl Meetup
Vi nämnde GGM som hastigast förra veckan men i dag har Sandra Jakob skrivit mer om träffen på Taggat-bloggen. Den 24 april hålls den deltagarskapade konferensen på temat ”Solution and action in a geeky way! i Dunkers kulturhus, Helsingborg”.
Här kan du se en kort intervju med Andie Nordgren, en av initiativtagarna till förra årets konferens i Stockholm.

Trender

Svenskarna och Internet 2009
Det tillkommer inte så många nya internetanvändare i Sverige, men de blir mer aktiva. Det är en av slutsatserna man kan dra av årets stora trendrapport från World Internet Institute och .SE. Här hittar du hela rapporten i pdf-format.

Comment
Omvärld