Länkkärlek, vecka 13

Här delar vi med oss av guldkornen ur omvärldsbevakningen vi hittar i jobbet med Media Evolution. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat ur vårt perspektiv.

I praktiken

Startup Camp i Blekinge ger dig tid att testa din idé
Under 10 veckor i sommar leder Tomas Wennström, entreprenören bakom bland annat hittarecept.se och vackertvader.se, en praktisk kurs på Blekinge Tekniska Högskola. Startup Camp handlar om: ”Gör fel – Gör om – Gör rätt”.

Beteende

Devalverar sociala medier våra sociala förhållanden?
Umair Hague resonerar om huruvida den ökade kvantiteten av våra förhållanden med andra människor skadar kvaliteten de som vi vill ska vara djupare. förhållanden. Lance Concannon tror inte det och menar att de många ytliga förhållandena också har en väldigt låg kostnad/tidsåtgång kopplat till sig.

Därför kan du inte jobba på kontoret
Big think har publicerat en video där 37 Signals-grundaren Jason Fried går igenom varför kontoret är ett hot mot din produktivitet.

Teknik

Nästa generations läsning med ögonspårning
Text 2.0 hjälper dig att läsa snabbare och effektivare genom att följa hur dina ögon tittar på texten. Bilder presenteras och byts ut i förhållande till var du är i texten, översättningar och förklaringar dyker upp ovanför svåra ord och mjukvaran känner av när du bara skummar igenom en text och lyfter fram nyckelorden så att du kan göra det ännu snabbare. Företaget är svenskt och Apple har gjort en beställning.

Trender

Sverige det mest uppkopplade landet
Danmark tappade förstaplatsen och trillade ner två positioner i årets World Economic Forum-rapport. Läs hela rapporten här.

Android ökar snabbt i USA
Google-ägda annonsbolaget Abmob visar i sin senaste rapport att Android snart har nått Iphone i trafikmätningarna. Läs hela rapporten här.

1,2 miljoner nya medlemmar från Sverige på Facebook på ett år
Simon Sundén har skrivit ett statistiktungt inlägg där han bland annat beskriver Facebook som ”lillebrorsans och mormors nya favorithak”.

Comment
Omvärld