Länkkärlek, vecka 14

Här delar vi med oss av guldkornen ur omvärldsbevakningen vi hittar i jobbet med Media Evolution. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat ur vårt perspektiv.

Affär
The Collapse of Complex Business Models
Clay Shirky skriver brilliant om varför enkla idéer är utvägen i kollapsade affärsstrukturer. Som bonusspår kan man läsa Kevin Kelly som skriver om vad han kallar The Shirky Principle: ”Institutions will try to preserve the problem to which they are the solution.”

Musicians for Music 2.0
Nystartad organsiation med målet att skapa investeringfond för musikstartups. Grundtesten är att det inte är musikbranschen själv som kommer skapa de nya inkomstströmmarna, att det behövs idéer utifrån. Samtidigt upplever man att startups har svårt med finansiering. Med Musicans for Music 2.0 vill man lägga en del av finansieringsbördan / affärsmöjligheten i händerna på etablerade download free games musiker. Tanken är 12 etablerade musiker per år ska investera vars 100000 dollar. Genom crowdfunding-sajten Kickstarter har man finansierat en grund för att etablera organisationen.

Medskapande
Grannys Dancing On The Table
Tangram och Good World är igång med nytt filmprojekt efter succén med Nasty Old People. Med förra filmen experimenterade de med distribution via fildelningsnätverk och doneringsmöjligheter på webbsidan. Den här gången låter de fansen vara med i ett tidigare skede. I manusarbetet använder de Facebook för att fortlöpande få input av framtida tittares erfarenheter till karaktärer och scener i filmen.

Teknik
Så kom den äntligen, iPaden. Redan finns det intressanta applikationer utvecklade till den. Här är två bra sammanställningar av olika magasins utformning som applikationer och verktyg för musikskapare. Och här kan du se hur din sajt ser ut på den nya apparten.

Comment
Omvärld