Länkkärlek, vecka 15

Här delar vi med oss av guldkornen ur omvärldsbevakningen vi hittar i jobbet med Media Evolution. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat ur vårt perspektiv.

Innovation

Idéer har inget värde om de inte realiseras
Mike Masnick kopplar ihop en rad händelser som skapar ett lysande exempel på hur innovation sker när man slösar med sina idéer. En snubbe dansar på en musikfestival och får 100 följeslagare, Derek Sivers bloggar om det och håller ett omtalat TED-talk om vikten av den första följaren, Andrew Dubber funderar på att stjäla hans tankar och skriva en bok om det men bestämmer sig istället ta efter Sivers idé att dela med sig av sina idéer och bjuder på 30 idéer under 30 dagar, en av dem är en idé till en sajt med blandband avsett för bara en person, en utvecklare gör just det och skapar Mixtape For You. Viola!

Beteende

Så skapar Zappo engagemang i sociala medier
Nätbaserade skobutiken Zappos vd Tony Hsieh berättar i en intervju med Mashable om hur han använder sociala nätverk för att sprida glädje. Han delar med sig av sin Twitter-strategi (ICEE: Inspire, Connect, Entertain, or Educate) och vad man måste tänka på för att skapa engagemang i sin målgrupp – privat, inom ett företag och utåt mot sina kunder.

Varför?
Feber ställer den relevanta frågan Varför? angående Apples Ipad och försöker även beskriva några av de nya beteenden som enheten tillgodoser.

Teknik

Vad är läsande?
Ipadden väcker frågan om vad en bok är, vad läsande är. Techcrunch har publicerat ett läsvärt perspektiv och nästan som en tanke släpps Alice i underlandet som en app. Se på videon nedan hur presentationen av en text kan utvecklas när man använder sig av ett nytt medium och inte bara kopierar det gamla.

Och här finns det en helt ny marknad. Bokförlagen kommer behöva hjälp med det här.

Mobil teknik på gång
Read Write Web har skrivit två introducerande artiklar om läget för NFC och Dash7, två tekniker som kan finnas i många mobiltelefoner snart. NFC kommer användas för att låta enheter prata med varandra på kort avstånd. Dash7 gör att enheter kan kopplas upp mot nätet. Tekniken drivs av mycket små mängder ström, vilket gör att batterierna räcker länge.

Mer avancerade gränsnitt
Microsoft-forskare visar hur ett gränssnitt styrt av både handrörelser och penna kan fungera.

Comment
Omvärld