Länkkärlek, vecka 16

Här delar vi med oss av guldkornen ur omvärldsbevakningen vi hittar i jobbet med Media Evolution. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat ur vårt perspektiv.

Affären

Reskaos blir möjlighet till goodwill
Dessa tider av istider och askmoln skapar reskaos av storlekar vårt moderna leverena inte tidigare skådat. Det goda med det är att smarta företag utnyttjar det för att marknadsföra sina produkter. Lonely Planet ger bort resguider så att strandade ska känna sig lite mer hemma och Headweb ger bort gratis film till passagerare på försenade tåg och flyg så att man i alla fall kan få lite film-underhållning.

Medieteknik

Interaktiv supernice ”film”
Vad händer om alla döda objekt kring oss får ett liv? Det var utgångspunkten för Julien Vallée som skapat en “film” med ett skrivbord fyllt med prylar som tittaren kan styra med sitt tangentbord. Den musikaliska kan även använda den som musikinstrument. Kul och beroendeframkallande.

Sport och datorspel ska dra in 3d till hemmen
Efter succén med Avatar i 3d på biografer väcks planerna på att ha 3d-tv hemma till liv. Det öppnar möjligheter för datorspelsutvecklare så väl som film- och tv-skapare. I sommar tar man även tillfället i akt att använda fotbolls-vm som inkörsport.

Datorspelsutvecklaren Ubisoft har beslutatat att sluta med pappersmanuler. Man räknar med att spara 180 ton papper per år.

Trender

Så utvecklas Facebook
Just nu pågår Facebooks stora utvecklarkonferens f8 i San Francisco. Följ den på f8 Live.

Mobilt internet fortsätter öka snabbare än fast surfande
Morgan Stanley-analytikern Mary Meeker presenterade sin årliga analys av internets utveckling på Events@Google förra veckan.

Comment
Omvärld