Thoughtmade, en samlingsplats för fysisk och digital innovation

På fredag, den 14 maj, samlas innovatörer från hela Öresundsregionen på Inkonst i Malmö. Tillsammans med TEDxÖresund och Win Win Total arrangerar Thoughtmade en heldag i kreativitetens tecken. Vi träffade Petter Palander som berättade om evenemanget.

På Thoughtmade kommer det att visas flera intressanta installationer, prototyper och produkter. Evenemanget är inspirerat av den nya gör det tillsammans-vågen som väl främst representeras av amerikanska Make. Det handlar mycket om att koppla samman det digitala med det fysiska. Att bygga vidare på de erfarenheter av organisering, produktion och distribution som vi lärt oss i den digitala öppen kod-miljön. Till exempel iterativ utveckling, öppna ritningar, ”alla kan delta”.

Bland produkterna som visas finns en Rep Rap, det vill säga en 3d-skrivare. I stället för att trycka färg på ett papper trycker den här skrivaren ut varm plast som svalnar och bildar objekt. Polar Rose och TAT:s gemensamma projekt med ansiktsigenkänning i mobilen, Recognizr, finns också på plats.

Flera installationer bygger på Arduino. Arduino är en öppen hårdvaruplattform använd för att snabbt kunna skapa prototyper.

Media Evolution är stolta medfinansiärer till Thoughtmade. Hoppas att vi ses där.

Comment
Hos oss