Länkkärlek, vecka 19

Här delar vi med oss av guldkornen ur omvärldsbevakningen vi hittar i jobbet med Media Evolution. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat som påverkar mediebranscherna. Vi ändrar formatet något i dag och väljer hårdare. Bara de tre bästa, valda av Pelle Sten, Petra Berggren och Martin Thörnkvist.

Square har släppts
Twitter-grundaren Jack Dorsey har nu släppt sitt nya betalningssystem Square som har potential att revolutionera handeln. Square profilerar sig som ett enkelt alternativ. De tar inte ut någon månadsavgift utan enbart en fast procent på varje köp. För tillfället är tjänsten bara släppt i USA, men det är nog bara en tidsfråga innan den finns på plats här också. Hur påverkar det din affär?

Mini Seedcamp Copenhagen
Mini Seedcamp som går av stapeln i Köpenhamn den 27 maj syftar till att sammanföra 20 proffsiga start-ups inom webb, mobil och programvara med ledande entreprenörer, utvecklare och experter från Europas tech-värld. Campet som förra året arrangerades i Helsingborg lockar talanger från hela Europa. Nu söker de deltagare så passa på att ansöka om du har vad som krävs! Du måste anmäla dig senast den 13 maj så det är bråda dagar.

Är Facebook livsfarligt?
Dr David Meyer för i ett inslag i P1s Vetenskapsradion en tes om att vi i våra “multitaskande” liv riskerar att förlora vår förmåga att fokusera. Mycket intressant tänkvärt så klart. Meyer tänker att om Einstein levt idag hade han inte kunnat utveckla sin relativitetslära. Kanske är sant, men å andra sidan lever vi i en samarbetande värld och nog ska vi kunna crowdsourca upptäckter och innovationer i öppna miljöer som tidigare skäggiga män skapade ensamma på sin kammare.

Comment
Omvärld