Länkkärlek, vecka 21

Här delar vi med oss av guldkornen ur omvärldsbevakningen vi hittar i jobbet med Media Evolution. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat som påverkar mediebranscherna. Bara de tre bästa, valda av Pelle Sten, Petra Berggren och Martin Thörnkvist.

Total Web & TV convergence is imminent. TV in the Cloud?
Förra veckan presenterade Google sina planer för att ta sig in på ännu en av dina skärmar, den stora där hemma. Google TV är en öppen mjukvara som körs antingen direkt på TVn eller via separat box och möjliggör sökning på webben efter “program” att titta på. Och så klart kan man göra “TV-reklam” på den nya plattformen. Gerd Leonard, den Schweiziska mediefuturisten, sammanfattar och kommenterar bra.

Konsten att kommunicera
Ett av våra medlemsföretag UpSweden publicerade igår ett mycket klokt och tydligt blogginlägg om konsten att kommunicera. Som Gustav Sjöstedt skriver har möjligheten att kommunicera och sprida sitt budskap aldrig varit så stor som idag, om man spelar korten rätt det vill säga. Vad, varför, vem, när, var och hur? Här finns enkla och bra tips som kan skapa nytta för alla.

De hackade framtidens nyheter
Hackdays, 24 hour business camp och liknande evenemang finns redan i Sverige. I USA samlades i helgen 80 journalister och utvecklare för att specifikt skapa nya journalistiska appar till Ipadden. Vem arrangerar något liknande här?
Vann gjorde en app för barn och en med nyheter om de lokala politiska representanterna.

Comment
Omvärld