Länkkärlek, vecka 24

Här delar vi med oss av guldkornen ur omvärldsbevakningen vi hittar i jobbet med Media Evolution. Länkkärlek till veckans intressantaste artiklar, videoklipp, sajter och annat som påverkar mediebranscherna. Det brukar vara de tre bästa, men idag klämde vi in fyra, valda av Petra Berggren och Martin Thörnkvist.


På E3, den stora datorspelsmässan i Los Angeles, presenterade Microsoft tidigare i veckan sitt nya tillägg till Xbox, Kinect (tidigare Project Natal). Det är en pryl som gör att konsollen kan köras helt utan kontroller. Istället sitter det några “ögon” i Kinects framkant som känner av spelarens rörelser och möjliggör styrning helt genom att bara röra på sig.

Creative Business – 10 lessons to help you build a business your way
Tobias Nielsén som bland annat bloggar på Kulturekonomi.se och Dominic Power som är professor i kulturgeografi har intervjuat 17 företagare som tillsammans målar bra bild av vilka problem och möjligheter som företag i uppstarts- och utvecklingsfaserna stöter på och behandlar.

How to Challenge Your Industry Dogma
Umair Haque på Harvard Business Review skriver insiktsfullt om vikten av att bryta mönster och doktriner för att på allvar skapa nya produkter och få de nuvarande strukturerna på fall. Han exemplifierar med hur Apple har gjort det och avslutar med att ställa en retorisk fråga om huruvida Apple inte blivit den nya normen. Svaret är ja, och att det går att slå dem och andra marknadsledare men att det bara går genom att utmana dem på alla nivåer av verksamheten.

Framtidens kommunikation
Göran Adlén intervjuar Johan Ronnestam om framtidens kommunikation. Hör Johan prata om bloggarnas tillväxt, liveshow-trenden som skjuter i höjden, relax computing, framtiden för Facebook, marknadsföring via sociala medier, fascinerande 3d-printers och om Googles konkurrenter, med mera. Det är 33 välspenderade minuter.

A comment
Omvärld
  • http://www.ronnestam.com Johan Ronnestam

    Härligt omdöme. Tack!