Vi spenderade helgen på SSWC

I helgen var vi (jag (@thornkvist), Emma (@emmaestborn), Magnus Thure (@magnusthure), Christer (@christermansson), Johanna (@kaosjohanna) på BoostHBG, Micke (@mickegunnarsson) på Netport, Christina på Reaktor Sydost) på Tjärö i Blekinge skärgård för att diskutera sociala medier på Sweden Social Web Camp.

Konferensen är en unconference vilket innebär att deltagarna själv bygger programmet. Vi tog tillfället i akt att diskutera vilka möjligheter som öppnas när en stad och region förses med fritt och gratis WIFI. Lars Lyberg (@elakelars First Flight) och Fredrik Edling (@edling Good Old) presenterade de idéer och visioner som finns för att göra Malmö till The Interactive Capital Of The World. Vi fick mycket bra feedback till det fortsatta arbete. Återkommer snart med mer detaljer och diskussionsmöjligheter.

Kristin Heinonen (@kristinheinonen) och Tomas Wennström (@tomaswennstrom) som arrangerade campet deltog i årets Moving Images där de pratade om hur konferenser utvecklas till att bli samlingspunkter som deltagarna själv bygger innehåll till. Som ett minne från det gav vi dem den tavla som Johan Jergner-Ekervik skapade på det ämnet.

Vi var även sponsor till dokumentärfilmen som iStudios filmade och kommer släppa med Creative commons-licens.

Tack till alla som såg till så att vi fick en nyttig och rolig helg i de sociala mediernas tecken.

TV4 gjorde ett inslag:

Många tog bilder:

Malmödelen av Media Evolution-delegationen åkte bil hem tillsammans med Jonas på Minc/Mobile Heights och skapade en fin . Enjoy, så ses vi nästa år.

Comment
Omvärld