Länkkärlek, vecka 35

Den soliga starten på hösten har den här veckan resulterat i länkar två sprakande projekt och en klargörande bloggtext. En musikvideo, en dokumentärfilm och en text om skillnaderna med olika nivåer av Mixed Reality

The Wilderness Downtown
Det här är nya Arcade Fire-videon. Det kan vara något av det häftigaste vi sett. Absolut den snyggaste implementeringen av en postition (Google maps och street view) och utnyttjandet av den nya HTML5-standarden i rörlig bild. Det här är MEGA. Koka en kopp kaffe, luta dig tillbaka och känn inspirationen flöda till dina egna idéer. Videon kopplar till de två översta länkarna i förra veckans kärlek.

The Pirate Bay Away From Keyboard
Malmö-filmaren Simon Klose har sedan två år följt personerna bakom The Pirate Bay. I helgen lanserade han en sajt där man kan följa arbetet. I samma veva lade han upp ett projekt på crowdfunding-sajten Kickstarter. Finansieringssuccén är redan ett faktum. Målet på 25 000 dollar är redan passerat och det är 26 dagar kvar innan möjligheten att bidra stängs av.

The Virtuality Continuum
Michaela Schmied (@michaelaschmied) reder ut begreppen kring Augmented Reality (förstärkt verklighet) och de olika nivåerna mellan den verkliga verkligheten och en virtuell verklighet.

Vill du få vår Länkkärlek som ett mail varje onsdag? Skicka din mailadress till Petra Berggren

Comment
Omvärld