Länkkärlek, vecka 36

I den här veckans länkkärlek: HTML5 fortsätter väcka vår uppmärksamhet, datorspelsbranschen ser positivt på framtiden och vi är alltid glada för tjänster som gör livet enklare för kreatörer.

Ljusnande framtid för svenska dataspelutvecklare
Den svenska datorspelsbranschen visade minskad omsättning 2009, men ser en ljusnande framtid. Vardagliga, sociala och mobila spel fortsätter att utvecklas till en viktig del av branschen.

Flavors.me
Flavors är en ny tjänst som gör det väldigt enkelt för kreatörer att skapa en hemsida. Idén är att samla ihop information som du redan lagt upp runt om på webben, exempelvis filmer på Youtube, bilder på Flickr, musik på Soundcloud och affärskontakter på Linkedin. Det här är ett bra sätt att skapa en plats som är bättre än någon annan på att förklara vad du gör och vem du är.

Mozilla Labs – Gaming
Mozilla Labs (som bland annat gör Firefox) startar spelavdelning för att uppmärksamma möjligheterna, och hjälpa utvecklare, med HTML5-standarden. Mozilla tror starkt på att spel och andra program kommer köras direkt i webbläsaren eftersom den nya standarden ökar möjligheten att skapa applikationer med hög kvalitet. En annan fördel med HTML5 är att den är plattformsoberoende, det vill säga att man bara behöver utveckla en version av applikationen som kan köras på PC, Mac och alla moderna mobilplattformar (iOS, Android osv).

Comment
Omvärld