Wireds iPad-app förlänger livstiden för magasinen

I morse twittrade Wireds chefredaktör Chris Anderson (@chr1sa) att 30 % av försäljningen i sin iPad-applikation sker efter den månad som magasinet är aktuellt.

Det vill säga de har lyckats förlänga tiden de kan tjäna pengar på sin produkt. Man har alltid kunna köpa gamla nummer av tidningar, men tillgängligheten i att få det direkt på iPaden gör de betydligt mycket mer attraktivt att köpa.

Tillgänglighetsaspekten är viktigt även för framgången i de streamade musiktjänsterna prenumerationsmodeller (de flesta skivbolag känner idag mer pengar på Spotify än exempelvis iTunes), där skivbolag helt plötsligt åter tjänar pengar på musik de inte gjort på 40 år.

4 comments
Omvärld
 • http://zackrisson.net/2010/09/dagsnoteringar-15-september-2010/ Dagsnoteringar – 15 September, 2010

  [...] Wireds iPad-app förlänger livstiden för magasinen « Media Evolution14 September, 2010 – Precis! När jag satt i Mag+-projektet hävdade jag envetetet longtail-argumentet. Tillgängligheten är den av de riktigt stora fördelarna med digitalt, så även på Ipad. Hur många kiosker i Västerås har egentligen senaste numret av Veckans Affärer? I min värld är det här ytterligare ett argument för att vi inte kommer BEHÖVA ta lika mycket betalt för våra digitala upplagor som de prasslande. Vi får ett större säljfönster, helt enkelt. (Och så naturligtvis obefintliga distributionskostnader, men det vet vi ju redan.) [...]

 • http://blogg.attefall.se/projektledning-utveckling/tjana-mer-pengar-med-ipad-app/ » Tjäna mer pengar med iPad app » Attefall Allehanda – Nyheter och recensioner

  [...] Läs mer på mediaevolution.se » Via @uppdragsmedia arg (0%)uttråkad (0%)nyfiken (0%)klok (0%)glad (0%) [...]

 • http://anders.thoresson.net/bloggat/webbtips-20100915/ Webbtips – 2010/09/15 | Frilansjournalist Anders Thoresson

  [...] Wireds iPad-app förlänger livstiden för magasinen « Media Evolution [...]

 • http://uppdragsmedia.se/2010/09/17/roliga-magasinsformat-och-skona-bloggtips-i-veckans-lankar/ Roliga magasinsformat och sköna bloggtips i veckans länkar « Uppdragsmedia – kundtidningar och redaktionell kommunikation

  [...] bildbyrå: Nu är det snart klart!De kan bli Årets Dagstidning Digitala Medier | MedievärldenWireds iPad-app förlänger livstiden för magasinen « Media Evolution [...]