Länkkärlek, vecka 38

Den här veckan gillar vi den sensationella nyheten att Apple köpt ett Malmöbolag, att en panel på Invest in Games tidigare i månaden listade fyra konkreta områden som datorspel kommer utvecklas inom och att Kickstarter delar med sig av statistik.

Apple köper Polar Rose
Rapidus rapporterade igår att ett styrelseprotokoll från början av månaden avslöjar att Apple köpt alla aktier i Polar Rose. Nyheten spred sig snabbt till alla tekniksajter i världen och enligt var köpeskillingen på 29 miljoner dollar. Polar Rose har utvecklat en teknik för ansiktsigenkänning, har kontor på Minc i Malmö och är medlemmar i Media Evolution.

Trends in Pricing and Duration
Finansieringstjänsten Kickstarter presenterar intressant statistik från sin plattform om vilka prissegment som flest väljer att stötta ($50, $25, $10) och vilka som drar in mest pengar procentuellt sätt till projekten ($100, $50, $1000). Ger bra fingervisningar till vilka prisnivåer man själv ska se till att skapa för sin egen medieprodukt.- om var spelsbranschen kommer utvecklas

Bland andra Sten Selander () och Martin Walfisz (Planeto) svarar på frågan “Vad är nästa trend inom spelbranschen?”. Mobilen, platsen, nästanspel (“barely games”) och spel i molnet blev svaren.

Comment
Omvärld