Länkkärlek, vecka 39

Wikin, molnet och maten. Låter som en en dag på Hawaii. Det hade det kunnat vara. Men det är också ämnena i veckans tre länkar.

Användbarhet i praktiken, en wikibok
Bok- och biblioteksmässan i Göteborg förra veckan lanserade inUse ett nytt bokkoncept, en wikibok. I en ny version av boken “Användbarhet i praktiken” kan läsaren direkt gå in och ändra och förbättra i författarens texter. Yay. Dessutom har den webbaserade wikiboken ett bra kapitelsystem och möjlighet finns att kommentera.

, datorspel i molnet
Att strömma media från”molnet” är en av de tydligaste trenderna vi sett de senaste åren. Den exploderade i musikbranschen i samband med att Spotify lanserades. En av motsvarigheterna för datorspel är Onlive. En plattform som det länge pratats om som nu är tillgänglig och som i dagarna gick ut med att man gärna distribuerar mindre utvecklares spel. Samma trend finns på mobilsidan där bland annat en ny lanserats.

Mat och musik med Jesper Aubin, en extra anledning att lyssna
UpSweden skriver om artisten Jesper Aubins strategi för att locka lyssnare. Han har lagt upp sin senaste låt för gratis nedladdning mot att man Twittrar eller Facebookar att man laddat ner. Som extra anledning att ladda ner låten deltar alla som gör det i en tävling där vinnaren får en 3-rätters middag med artisten.

Vill du få vår Länkkärlek som ett mail varje onsdag? Skicka din mailadress till Petra Berggren

Comment
Omvärld