Länkkärlek, vecka 44

Den här veckan har vi stannat upp extra för statistik kring svensk internetanvändning, en diss av iPad-magasin och strategi för att vinna spelet om platserna i vår vardag. Hoppas du finner länkarna inspirerande.

Rapporten Svenskarna och Internet 2010 släppt
Stiftelsen .SE har släppt sin årliga rapport om “Svenskarna och internet”. I den kan man läsa att hälften av alla svenskar är med i ett socialt nätverk, att 1,5 miljoner regelbundet statusuppdaterar och att två av tre unga pensionärer (65-75 år) har tillgång till internet. Ladda ner rapporten för mer intressant statistik kring beteenden på internet.

My iPad Magazine Stand
Khoi Vinh, tidigare chefsdesigner på New York Times, dissar i en lång artikel iPad-magasin. Bland annat skriver han att de i för stor utsträckning är kopior av sina printförlagor och att de visar stor ignorans mot människors beteende att kunna skicka texter vidare till vänner. Bra problem att ha i åtanke om man själv ska skapa en digital version av sin publikation.

How to: Become a Foursquare Power User
Vi pratar mycket om att platsen får en allt viktigare plats i medielandskapet. Allt fler checkar in med Gowalla och Foursquare. Men vad ska man egentligen med det till och hur ska man använda det. Läs det här och bli en vinnare i spelet som pågår på gator och torg.

Vill du få vår Länkkärlek som ett mail varje onsdag? Skicka din mailadress till vår kommunikationsavdelning aka. Petra Berggren. Spana också in tidigare veckors länkkärlek.

Comment
Omvärld