Nu släpper vi biljetterna till X Media Lab Sweden!

X Media Lab Sweden är en internationell konferens och ett labb som vänder sig till dig som är intresserade av ny teknik. Fokus ligger på digital positioneringsteknik och hur du använder den för att skapa nya tjänster, produkter och upplevelser. X Media Lab Sweden är ett unikt och kreativt event för dig som jobbar med digitala medier.

Allt eftersom GPS och annan positioneringsbaserad teknik mognar skapas möjligheter till en hel rad nya tjänster, produkter och upplevelser. I stället för att statisk information från kartbilden berättar att “Du är här”, kan vi nu själva berätta för världen att ”Här är jag och jag vill integrera med min omgivning här och nu”.

X Media Lab Sweden arrangeras av Media Evolution tillsammans med , Future Position X, Netport Karlshamn, Malmö högskolaMalmö stad, Region Skåne, Mobile Heights och Kulturkraft Syd.

Konferens & labb
X Media Lab är uppdelad i två delar; en öppen konferens (Orkanen, Nordenskiöldsgatan 10 i Malmö) den 21 januari samt ett 2-dagars labb/workshop 22-23 januari för utvalda projekt (återkommer med plats).

Konferensdag
Under konferensen är alla välkomna. Dagen är riktad till dig som är intresserad av att lära dig mera om positioneringsteknik och dess affärsmöjligheter. Det är ett utmärkt tillfälle att knyta kontakter med världseliten inom positionering, medieutvecklare och kreativa tänkare från runt om i världen. Programmet hittar du på X Media Lab Swedens hemsida inom kort.

På konferensdagen kommer bland annat följande ämnen att tas upp:
- Den senaste tekniken och de senaste affärsmodellerna baserad på positionering ur ett globalt perspektiv
- Internationella affärsmöjligheter inom mediasektorn
- Hur man kan integrera och använda positioneringsteknik i sin verksamhet
- Ny media och ny geografi

Labbet
Under två dagar får utvalda projektgrupper och företag chansen att vidareutveckla och diskutera sitt arbete med varandra och med internationella experter inom området. Mer om labbet och hur du ansöker hittar du på hemsidan.

Anmälan
Att delta vid konferensen den 21 januari kostar 450 kronor. Är du medlem i Media Evolution kostar det 350 kronor. När du anmäler dig behöver du en medlemskod. Den får du av Sara Ponnert som är projektledare för X Media Lab i Malmö.

Mer information om X Media Lab som tidigare arrangerats i städer som Los Angeles, Mumbai, Sydney, Beijing, London, och Amsterdam hittar du på konferensen/labbets webb.

A comment
Hos oss
  • http://medieproduktion.nu/2010/12/14/framtiden/ Framtiden | Medieteknik

    [...] går det bra att anmäla intresse till mig (maila) om du vill gå på konferensdagen på X Media Lab Sweden (det kommer att bli grymt!) så ska jag se hur många platser vi kan ordna. Först till kvarn [...]