Länkkärlek, vecka 47

Den gångna veckan verkar världen ha kretsat kring Frankrike och crowdsourcing. I alla fall är det det som speglas i de tre länkarna vi ger lite extra kärlek nedan.

Unifrance kör on line-festival
På tal om att skapa direkt för internet så äger en fransk filmfestival rum i januari endast på webben. Smart drag både för att öka medvetenheten för fransk film runt om i världen men också för att höja statusen på filmer som inte har biografer som sitt primära visningsfönster.


I en annan del av Frankrike har Louvren bett allmänheten om hjälp för att finansiera ett konstköp. Man har genom traditionella kanaler skrapat ihop 3 miljoner Euro, men behöver 4 miljoner för att kunna köpa Lucas Cranach den äldres “De tre gracerna”. Den sista miljonen vill de användarfinansiera. Crowdsourcing-trenden är inte unika för varken mediebranscherna eller till kreatörer i uppstartsfasen.

Amazon Studios democratises moviemaking
Mediedistributör och försäljningsplattformen Amazon har startat en filmstudio. Syftet är att hjälpa filmare att finansiera sina verk och att låta flera kreatörer arbete tillsammans i crowdsourcade projekt.

Vill du få vår Länkkärlek som ett mail varje onsdag? Skicka din mailadress till vår kommunikationsavdelning aka. Petra Berggren. Spana också in tidigare veckors länkkärlek.

A comment
Omvärld
  • http://www.karamell.net/christians-dagbok-2010-11-24/ Christians dagbok – 2010-11-24 | En sur karamell

    [...] Shared Länkkärlek, vecka 47. [...]