Länkkärlek, vecka 48

“Snart har helgen vecka 48 tagit slut” (har väntat hela året på att få citera Bob Hund), men innan dess tycker vi att du ska läsa om Angry Birds prissättningsstrategi för olika plattformar, om att den nya modellen är att ha flera modeller och tips för att skapa virala videos.


Angry Birds vill bli det nya Mario Bros
Nya affärer har intervjuat Rovios (Angry Birds) vd Peter Vesterbacka. Han berättar bland annat om hur deras strategi för att ta betalt skiljer sig mellan olika plattformar. Vill du ha ett gott skratt så titta också på den här fredsförhandlingen mellan arga fåglar och deras grisvänner.

Inte en modell utan flera
Kulturekonomi snappade upp några intressanta poänger som Scott Cohen gjorde under sin föreläsning på Generatorkonferensen. Bland annat att man ska hitta sin publik innan man skapar för dem och att man kan som kreatör ska skapar mer oftare.

How To Make Your Music Video Go Viral: 10 Tips
Mashable matar på med bra konkreta tips. Den här gången handlar det om hur man gör sin musikvideo viral. De flesta av tipsen är värdefulla för alla typer av videos man vill på spridning på.

Comment
Omvärld