Länkkärlek, vecka 51

I årets sista länkkärlek gillar vi en framtidsspaning, statistik från Apples App Store och att det nu går att spela in ett musikalbum med bara en iPad.


Nästa år verkar bli året då spelmekanik och spelmetoder på allvar tar steget från datorspelsbranschen till mediebranscherna generellt. Kolla in de här fem punkterna så hörs vi mer om det om några månader.

The State of the iOS App Store
I dessa direkt till internet-tider är statistik en bra grund för beslut. Här är en grafisk uppställning av en undersökning av vilka typer av applikaitoner som säljer bäst och till vilket pris i Apples App Store.

IPad, iPhone Mature as Recording Studios with Audio Copy/Paste
Sista biten är på plats för att en iPhone eller iPad på allvar kunna fungera som en inspelningsstudio för musik. Ett nytt program gör så att man kan kopiera ljud mellan olika applikationer. Man kan alltså spela in gittar med en applikation, trummor i en annan och klippa ihop det i en tredje. Det ultimata beviset på att det funkar är att Damon Alborns band Gorillaz släpper ett album på juldagen som endast är inspelat på iPad!

Nästa länkkärlek kommer andra veckan 2011.

Comment
Omvärld