Länkkärlek, vecka 4

Sociala medier, spelifiering och mobilteknik. Det blir ingen dålig länksoppa det.

Guide till Twitter
Ibland känns det som att alla använder Twitter. Det är så klart bara en trångsynt betraktelse. Det grymma med Twitter är att det är väldigt låg tröskel att starta. Det är aldrig för sent att börja och alltid bra att uppdatera sina argument om varför det är så bra. Helen Alfvegren (@rockspindeln) har gjort en guide som går igenom registreringsförfarande, terminologi och argument till varför det är en god idé att twittra.

Gym makes you pay more when you DON’T go
Igår hade vi rundabordssamtal om spelifiering. Vi diskuterade varför och hur spelmekanik kan överföras till företeelser som inte är ett spel. Här är ett fint sånt exempel från gymvärlden. När man tränar genom Gym-pact får man betala mer om man inte tränar så mycket som man planert. Ett ekonomiskt incitament för att gå och träna.

Apple to Add NFC Functionality to iPhone and iPad
I mobilbranschen har Near Field Communication (NFC) länge varit något man sett som nästa stora steg för att vidmakthålla mobiltelefonen som vår viktigaste tekniska pryl. Tekniken innebär att telefonen kan kommunicera med “smarta objekt” genom att hålla den mot dem, exempel för att utföra en betalning som man idag använder sitt Jojo-kort i Skånetrafikens automater.

Samsung/Google släppte den första Android-telefonen med NFC-teknik i december och ryktena om att kommande generationer av iPhone och iPad kommer innehålla tekniken blir allt mer intensiva. NFCs stora genombrott ligger runt hörnet.

A comment
Omvärld
  • http://twitter.com/rockspindeln Helen Alfvegren

    Tack fu00f6r lu00e4nkku00e4rlek Martin! Hoppas att den kommer till anvu00e4ndning fu00f6r de som u00e4r nyfikna pu00e5 Twitter! Vi har ju su00e5 roligt ihop!