Länkkärlek, vecka 6


QR-kod i det vilda. Foto: Clevercupcakes (CC)

Den här veckan gillar vi en rapport om socialamedie-användning, en solskenshistoria från filmbranschen och en text om hur man kan tillfoga digital information till sina fysiska produkter och platser.

91 000 svenskar på Twitter får stort genomslag [beteende]
Förra veckan presenterades en undersökning av hur mikrobloggtjänsten Twitter används i Sverige. Vi är inte särskilt många användare, ännu färre av oss är särskilt aktiva, men vi är väldigt bra på att sprida information på och utanför internet. Pelle Sten på inUse var på presentationen av rapporten och bloggade om det. Helene Alfvegren var också där och snappade upp en bra konklusion att ha i bakhuvudet när vi väljer vad vi kommunicerar i vilken kanal: “Företag bör vara där kunderna är. På Facebook. Men tyckarna finns på Twitter.”

Film Shot With Canon 7D Bought For $4 Million [teknik]
Billig teknik som producerar media i hög kvalitet är viktigt för att kunna skapa anpassat för nya fönster som webben och med en sportslig chans att gå runt på produktionen. Den här typen av framgångssagor kommer flytta fram positionerna för nytänkande i filmbranschen ytterligare. Ja, andra kostnader förutom teknik är fortfarande höga, det borde således vara läge att kika på dem också. Med bra teknik i händerna kommer kreativitet inte längre stoppas av att pengar saknas.

How QR Codes Can Grow Your Business [affären]
Härom veckan tipsade vi om att NFC-teknik verkar få sitt stora genombrott i år. En lightvariant av att använda sin mobiltelefon för att få digital information om fysiska objekt är att använda QR-koder. De kan tryckas på saker precis som streckkoder men kan innehålla mer information om det den applicerats på. Den här texten är en bra genomgång av exakt vad det är och hur man kan använda dem i sin verksamhet. Precis som med NFC är det ett hinder att QR-läsare inte är förinstallerade i de flesta mobiltelefoner.

2 comments
Omvärld
  • http://twitter.com/rockspindeln Helen Alfvegren

    Tack fu00f6r lu00e4nkku00e4rlek, igen, Martin! nnMvh Helen*

  • http://www.mkse.com/2011/02/10/snygg-drupalwordpress-for-media-evolution-av-goodold/ Snygg Drupal/WordPress för Media Evolution av GoodOld | Might Know Something Else

    [...] i resultatet. Men filmvisarkontrollerna exponeras helt galet från startsidan. Dessutom känns bloggen en aning väl frikopplad från Drupal’en i en annars så tight release. AKPC_IDS += [...]