Design klar – dags att programmera?

Idag är kraven högre än någonsin på en bra upplevelse men att få en riktigt vass upplevelse är endast möjlig då design och teknik får leva i symbios.

I fredags hade vi på Valtech nöjet att dela våra erfarenheter på Media Evolution City kring att hitta nyckeln till de grymmaste användarupplevelserna. Två goa kollegor, Mattias Malmer och Marwin Brandt, reflekterade över sina egna upplevelser som användare och gav också sin syn på varför de lyckas leverera uppdrag där användarupplevelsen sticker ut.

Användarupplevelser som sticker ut 
1. För att skapa den bästa användarupplevelsen behöver vi ta in aspekter från både design, teknik men även koncept. Alla delarna är lika viktiga för att lyckas och det är i skärningspunkten mellan dessa tre som magin uppstår!

2. Eftersom få av oss är experter inom mer än ett av dessa områden är utmaningen att hitta arbetsmetoder för att tillsammans med andra i ett team få till denna symbios. På Valtech använder vi ordet ”tvärfunktionellt” som benämning på ett sådant team. Då finns koncept, design och teknik representerat under strategiarbetet, arbetet med design och koncept och det tekniska utvecklingsarbetet.

3. Att arbetet förändras under projektets gång känner vi alla till. Den utmaningen löser de flesta med att jobba iterativt och agilt. För oss är denna metodik inte begränsad till enbart den tekniska utvecklingen, vilket gör det möjligt för oss att ständigt under projektet utveckla och förbättra användarupplevelsen. Nyckel är ett lättrörligt arbetssätt med ett tvärfunktionellt team där både koncept, design och teknik finns tillgängligt under hela projektet.

Valtech har en företagskultur där vi gillar att dela med oss av våra erfarenheter. Fler seminarier den kommande månaden finns på vår sajt.

Valtech är en digital byrå som sedan många är funnits i Stockholm och som nu etablerat sig i Malmö. Vi är 200st som förenar kreativitet, teknik och lättrörliga arbetssätt för att göra våra kunder bättre. I allt det vi på Valtech gör så fokuserar vi på att skapa värde genom digitala strategier, användarupplevelser och tekniska lösningar.

//Jörgen Rosengren, Valtech Malmö, Media Evolution City

Här kan du titta på alla bilder från Världens Bästa After Work som Valtech var värd till på Media Evolution City fredagen den 19:e september.

Comment
Perspektiv