Nätverkandets nya följeslagare

Att nätverka eller inte nätverka. Det är frågan.
Nätverk har dessutom fått en följeslagare. Den sociala hållbarheten. Att nätverka är hållbart. På flera sätt. Låter det märkligt?


Titta på fyrfältaren och se var du hamnar.

Nätverk har fram tills nu ofta hamnat i ruta 3. Det har varit något du nästan kunnat visa upp genom olika tydliga beteenden. Du kan visa hur många du är vän med på de olika sociala kanalerna, du kan vara med i ett otal större eller mindre, officiella eller inofficiella grupperingar, och du kan notera hur ofta dina samtal avbryts på frukostmöten av alla som vill heja eller kramas.

Nu vill Nätverkandet ta ett steg till och gör det tillsammans med Den sociala hållbarheten. En lyckosamt samarbete ser det ut som.
Vill du skapa ett nätverk du vill kunna dra nytta av, då tillhör du den gamla skolan. Vill du däremot känna och se att du kan påverka det samhälle du verkar och lever i på ett hållbart sätt, då är detta nya samarbete något för dig. En social hållbarhet bidrar till långvariga relationer, ett samhälle där samtalen är viktiga och där vi ger förtroende och tar ansvar.

För att få dessa två att lira som bäst tillsammans finns det några grundförutsättningar som är bra att vilja utveckla. Dessa är nyfikenhet, mod och en lust att lära och lära ut. En nyfikenhet för andras kunskaper och del i det större sammanhanget. Ett mod att se hur du själv fungerar och kommunicerar. En lust att ständigt vilja lära mer och att aktivt bidra till att förmedla det du redan kan.

Fortsätt alltså med ditt nätverkande genom att vara nyfiken på människor. Lägg till modet att se på ditt självledarskap och på din del i ett större sammanhang. Och fortsätt klicka på länkar till blogginlägg, läs artiklar, se filmer, delta i diskussioner. Inte bara för din egen skull, utan för den sociala hållbarheten. Det är då du nätverkar – på riktigt. Att nätverka för att förändra och förbättra. För att starta samtal som aldrig tar slut. För att skapa ett ständigt föränderligt liv.

Att nätverka eller inte nätverka? Det är ingen fråga. Nätverka är livet.
__________________________________________________________
Charlotta Rydholm, CEO & founder of Urban Inspiration
Twitter: @CharlottaR

Charlotta Rydholm driver Urban Inspiration. Det är ett företag som arbetar med social hållbarhet och självledarskap i sina uppdrag som föreläsare, processledare och workshopledare. Charlotta kommer att ge en inspirationsföreläsning i ämnet nätverk och kommunikativt ledarskap den 28 november på Nätverksgung med V.B.A.W i Karlshamn.

Comment
Omvärld Perspektiv