Film sysselsätter MINT året runt!

Media Evolution valde att ha filmtema under februari månad. Ett tema som sysselsätter mig och mitt produktionsbolag MINT, året runt. I år har februari verkligen varit en månad som på många sätt varit extra fokuserat och innehållsrikt för oss på MINT.

Vi inledde med att åka till Göteborgs filmfestival och berätta om ”Hitta bort”. Den filmen spelades in i Malmö under hösten 2014 och kommer sändas i sommar på SVT.

Sen fick vi en bejublad premiär av familjefilmen ”Cirkus Imago- En chans på miljonen” som vi producerat tillsammans med Morgan Alling. En berättelse om vänskap och om att våga tro på sina drömmar.

Efter det satte inspelning av vår dramaserie ”Drakhjärta” igång, och vi drog till Bagarmossen i Stockholm. Drakhjärta är en berättelse om Nisse, hans lillebror Nodi och deras pappa Roland. När vi möter dem har mamman nyligen dött. Serien handlar inte så mycket om att Nisses mamma är död utan mer om att leva vidare. Livet som bara fortsätter som vanligt trots det allvarliga som hänt. De handlar om att tappa kontrollen och sedan återta den igen. Om hur en ung människa tar sig igenom olika motgångar och hur Nisse hanterar känslor, som sorg, svek och kärlek. Det här är i huvudsak inte berättelsen om att sörja utan berättelsen om relationer till kompisar och familj och om att växa inuti och att lära sig att acceptera livet som det är. Serien kommer att ha premiär nästa år i SVT Barnkanalen.

Berättelser om att växa finns det också i vår långfilm ”Det borde finnas regler”, som är årets invigningsfilm på BUFF. Där möter vi Mia och Mirjam som är 14 år och bor i en aptrist håla. De är inte särskilt vuxna men övar på att bli det. Mirjam tjuvstartar med att få ihop det med en äldre man som säger att han älskar henne. Mia har en pappa som dricker lite för mycket. Det är tur att de har varandra och Karl, deras supersmarta kompis.

I morgon är det dags att packa väskorna igen. Nu åker jag tillbaka till Malmö igen, det ska bli härligt att återse mina medarbetare och vårt kontor på Media Evolution City. Det är snart tre år sedan vi flyttade in i huset och det är där vi har vår bas. Under de senaste åren har utveckling av olika digitala plattformar och cross/transmedia påverkat hur och var unga ser film o TV. Att ha nära till företag som kan utveckla och vill samarbeta inom ny media känns angeläget och effektivt. Såväl nya som traditionella medier i samarbete med starka och goda berättelser är nödvändigt för att ge barn och unga bra, roliga, viktiga och spännande upplevelser.

Hoppas vi ses snart!
Helene Mohlin
, CEO MINT

Aktuellt:
Det borde finnas regler/långfilm
Cirkus Imago Matiné/ matinéfilm
Drakhjärta Dramaserie/Barnkanalen SVT
Hitta Bort/Moving Sweden SFI/SVT

 

Comment
Perspektiv