Medlemsfokus: Johan Salo, Do-Fi

Vi har så många fantastiska människor som kommer till oss, är del av vårt community och reser långväga för att delta på The Conference, så vi tänkte att vi får helt enkelt visa upp några av dem.

Våra första The Attendees av The Conference är Colin Nagy och Erika Hillemacher som berättar om vad de gillar i Malmö och varför de kommer hit i år för första gången.

Vi vill lyfta fram några av våra medlemmar också och börjar med Johan Salo som har företaget Do-Fi med sin kompanjon Magnus Wallon. De har varit medlemmar i Media Evolution länge, sedan början faktiskt, och Johan har just varit på 040×040 resan i Hamburg!  

 

Hej Johan!

Du kom nyligen hem från 040×040 I Hamburg! Hur vad den resan? Vad gjorde ni?
Vi träffade en massa intressanta företag och personer där vi fick en upplevelse och känsla i hur det var att leva och jobba i Hamburg. Samtidigt så fick man ett tillfälle att reflektera och kanske distansera med ett utifrånperspektiv till livet och jobbet i Malmö. Vi fick se hur Google ser ut från insidan, springa nästan en mil med Arne från Xing, se hur ljud visualiseras i vatten, lära oss mer om nya designmetoder. Sen avslutades fredagkvällen med en fantastisk båtfest på Elbe.

Hamed Yahyaei - Johan Salo - Arne Kittler på Elbe.

Foto: Daniele Manduzio

Skulle du rekommendera andra att åka till Hamburg vid nästa 040×040?
Ja verkligen, en ren inspirationsresa som leder till tätare relationer med både malmöiter och hamburgianer.

Do-Fi har varit medlemmar av Media Evolution länge, vilket vi är super glada för, vad är det bästa med att vara det?
Det bästa med att vara medlemmar i Media Evolution är att man får vara med på viktiga och spännande utbildningar, events och konferenser. Sen är det viktigt att man får en känsla av att man vet att Media Evolution har koll på saker som händer. Det är också en kvalitetsstämpel att vara med.

Hur använder du ME communityt?
När jag har ett problem eller ett behov som behöver lösas. Då finns det alltid någon som har ett tips som leder en vidare mot en lösning.
Finns det något vi skulle kunna gör för att du skulle använda det ännu mera?
Mycket av workshopsen där communityt bjudits in hittills har handlat om att bjuda in kreatörer och ex interaktionsdesigners som oss till att vara med på att spåna idéer och lösningar i första läget, men sen har jag inte sett att beställarföretaget följer upp de som har deltagit på workshopsen. Så det har gett intrycket av att man får ställa upp gratis men att det inte leder till något konkret. Jag vet inte om det är på grund av mig eller så men jag bara menar att det borde gå att göra detta på ett annat sätt.
Vad jobbar Do-Fi med nuförtiden?
Vi jobbar med location-based lösningar där vi ofta fokuserar på lärande och tillgänglighet för barn och unga inom kulturområdet. Vi gör även interaktiva kursplattformar och samarbetar med Malmö Högskola och Lunds universitet i olika forskningsprojekt.
Vad är ni bäst på?
Interaktionsdesign där användarupplevelsen sker på platser och inte endast i skärmen. Genom kollaborativa workshops och designprocesser med oss, användare och kunden.
Någon kunskap som du letar efter?
Någon som kan hjälpa till att driva projekten och sköta kommunikation med nya kunder och blivande kunder.
Vad tänker du visa av Malmö när våra nya vänner från Hamburg kommer i augusti?
Jag vill gärna visa hur vi jobbat med research and development kring tillgänglighet, ljudlandskap, ickeskärmbaserad design och hur den har lett fram till flera spinoff projekt. Kanske kan vi även lansera en ny tjänst som de kan få prova men det är inget vi vill lova helt och hållet nu isåfall blir det en överraskning.


040×040
är ett utbytesprogram mellan kreativa från Malmö och Hamburg, initierat av Matthias Weber i Hamburg. Under The Week i augusti kommer våra nyfunna vänner från Hamburg och besöker oss i Malmö!

Comment
Perspektiv