När du väljer förändring.

Vår medlem Charlotta Rydholm på .tobegin gick på The Conference i augusti, det visade sig vara starten för nya tankar och samarbeten. Det gjorde att hon denna vecka ha varit möjliggöraren till en rad fantastiska arrangemang runt om i Sverige. Så vi bad henne delge vad det var som gjorde att tog hon tog steget ut och gjorde det. To begin! 

————————————————————————————————————————————–

Suleiman Bakhit  - Charlotta Rydholm – Staffan Taylor

När jag lyssnade på Suleiman Bakhit på The Conference sista dag i augusti påverkades jag.
Precis som jag alltid påverkas av de människor som vill samtala. Inte berätta sin sanning, inte bekräfta sig själva, inte debattera. Någon som vill utforska samtalets kraft. Den typen av människor påverkar mig.

Suleiman Bakhit är en story teller från Jordanien. Han har en vision om att vi, med hjälp av superhjältar, kan skapa ett samtal som gör att när unga ser våldsbejakande extremism som ett val, då ska det finnas ett alternativ. Ett alternativ som är fullt av möjligheter. Suleiman Bakhits serier ger dem ett alternativ. Och hans vision verkar fungera. Om ett par veckor kommer några av serierna bli obligatorisk läsning i Jordanien.

Så. Tillbaka till sommardagen i Malmö i augusti. Jag hade två val efter föreläsningen. Inspireras, applådera och gå därifrån. Eller börja förändra. Jag valde det andra. Jag twittrade, fick svar och började samtala. Samtala med Suleiman.

Så här enkelt kan en förändring börja.

 

Min tanke var att bjuda in Suleiman Bakhit till Sverige igen. Hitta de som skulle vilja lyssna, hålla med, ha en helt annan ståndpunkt, tycka om samtalet eller vilja ändra det åt något annat håll.

Denna vecka är Suleiman här!

Han träffar 100 15-åringar i en skola med en mängd kulturella styrkor, Egmont Publishing Group, Svenska Tecknare, Helsingborg stad – och idag har Alice Bah Kunke öppnat en dag för 200 deltagare från regering, departement, samhälle, medborgare och media. 


Min förhoppning är att starta just ett samtal. En förståelse för varandra. För att kulturer har planterat en historia i oss som vi alla bär på, vare sig vi känner oss som egna individer eller som en del av en massa. Det kan vara svårt, otroligt knepigt att identifiera. Men , att enas om att alla barn är superhjältar, att de har lika mycket värde och att få dem att förstå att de har makten över sitt eget liv, det är det första obligatoriska steget!

Det här med att dela sina tankar, att aktivt lyssna, att lära och att utvecklas. Det är alldeles alldeles underbart. Alla projekt .tobegin tar sig an har detta som grund.

Och med tanke på Media Evolutions vision om att sharing is caring; finns det någon i nätverket som vill dela med sig av mediakunskaper för spridning av internationell talare; jag tar med glädje emot din fantastiska kunskap.

 

Se Suleimans snack på The Conference här - och han snack i Helsingborg den 10 november, och ikväll kan ni se honom på Changers Hub i Botkyrka! 

Comment
Omvärld Perspektiv